Επιλογή Σελίδας

Επίκουρη Καθηγήτρια
X2-204Γ
Βιομηχανικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων
Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
e-mail: vgkontogianni@uoi.gr
Τηλέφωνο: (26510) 08306
Fax:





Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων

• Ανάλυση πολύπλοκων εκχυλισμάτων φυσικών προϊόντων και τροφίμων με τη χρήση συνδυαστικών τεχνικών ενόργανης ανάλυσης (LC-MSn, LC-SPE-NMR)
• Ταυτοποίηση και ποσοτικός προσδιορισμός φυσικών προϊόντων σε πολύπλοκα φυτικά εκχυλίσματα και συστατικών τροφίμων (π.χ. κρασί, βαλσαμικό ξύδι) με τη χρήση υψηλής διακριτικής ικανότητας πειραμάτων 1D & 2D NMR (1H–13C HSQC & HMBC NMR, COSY, TOCSY)
• Ποιοτικός έλεγχος, ανάλυση φαινολικών συστατικών και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου, ανάλυση φαινολικών συστατικών σε απόνερα ελαιοτριβείου και επιτραπέζιες ελιές
• Ανάπτυξη καινοτόμων εδώδιμων μεμβρανών (film) για δημιουργία έξυπνης συσκευασίας τροφίμων (γαλακτοκομικών προϊόντων) με ιδιαίτερες αντιμικροβιακές ιδιότητες με στόχο την επέκταση της διάρκειας ζωής τους. Χρήση νέων τεχνολογιών συντήρησης τροφίμων (αντιμικροβιακές/αντιοξειδωτικές μεμβράνες συσκευασίας)
• Αντιοξειδωτικές μέθοδοι (Frap, DPPH, Μέθοδος υδροξυλίου, Μέθοδος σουπεροξειδίου, ολικά φαινολικά, ολικά φλαβονοειδή) σε φυτικά εκχυλίσματα και τρόφιμα
• Ανάλυση φυσικών προϊόντων ως πιθανοί θεραπευτικοί παράγοντες


Βιογραφικό




ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ