Επιλογή Σελίδας

Αρχείο Ανακοινώσεων

Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων Προπτυχιακών Φοιτητών για τη Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης

Σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί η Πρόσκληση για την υποβολή Αιτήσεων Προπτυχιακών Φοιτητών για τη Χορήγηση Οικονομικής Ενίσχυσης στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης “Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων” (αποστέλλεται συνημμένα η σχετική Πρόσκληση).

δείτε συνημμένο

Πρακτική Άσκηση: Ανάρτηση συμπληρωματικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και το Τμήμα ανακοινώνουν την έναρξη νέας περιόδου Πρακτικής Άσκησης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την Τρίτη 21/06/2022 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τους φοιτητές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Νοέμβριος 2022.

Για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητά το Τμήμα, το χρονικό διάστημα πρακτικής άσκησης καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αίτησης (η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά) μπορείτε να διαβάσετε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που βρίσκεται εδώ: https://bit.ly/31ntXAB

Για ερωτήσεις και απορίες επί της διαδικασίας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης.

Για διευκόλυνση της διαδικασίας, την Πέμπτη 23/06/2022 στις 14:00 μμ μέσωTeams (κωδικός: mvgl8gl), θα δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές για μία ώρα να εκφράσουν ερωτήματα σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης

Διαρκής ενημέρωση:

http://gpa.uoi.gr

https://www.facebook.com/gpauoi

Επικοινωνία για φοιτητές: students@gpa.uoi.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ/ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΔ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΥΡΓΑ

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ/ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΥΡΓΑ του ΛΟΥΚΑ (ΑΜ: 1066)
TITΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: «Κρίσιμες λεπτομέρειες, εννοιολογικά εμπόδια και διδακτικές προσεγγίσεις στους χημικούς δεσμούς».
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, ώρα 13.00.
ΑΙΘΟΥΣΑ: Χ2-097 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΩΧΟΡΟΠΟΥΛΟ)

Ανακοίνωση έναρξης ΠΜΣ στην Κοσμητική Χημεία /ΔΙΠΑΕ

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την έναρξη του νέου ΠΜΣ στην Κοσμητική Χημεία, του Τμήματος Χημείας του ΔΙΠΑΕ, στην πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Το ΠΜΣ έχει ως αντικείμενο την θεωρητική εξειδίκευση στην Κοσμητική Χημεία αλλά και εργαστηριακή εξειδίκευση και εκπαίδευση νέων επιστημόνων στον σχεδιασμό και παραγωγή κοσμητικών προϊόντων, σε μικρή και βιομηχανική κλίμακα. Επίσης, η αποτίμηση και αξιολόγηση με συγκεκριμένες τεχνικές (έλεγχος ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας) των καλλυντικών προϊόντων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συγκεκριμένου ΠΜΣ. Μεγάλο μέρος του αποτελεί η εισαγωγή νέων εννοιών στην Κοσμητική Χημεία, όπως η Νανοχημεία, μέσω της εφαρμογής Νανοϋλικών στα Καλλυντικά προϊόντα.

 

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η κάλυψη των ερευνητικών και εκπαιδευτικών αναγκών στον τομέα της Κοσμητικής Χημείας καθώς και η ανάπτυξη ερευνητικού πεδίου και παραγωγή προϊόντων στο αντικείμενο αυτό. Εκτός από μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων, θα διδάξουν επίσης εκπρόσωποι των εταιρειών APIVITA και QACS, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Οι απόφοιτοι θα διαθέτουν το γνωσιακό υπόβαθρο για να εργαστούν μεταξύ άλλων στην βιομηχανία καλλυντικών και στους κρατικούς και διεθνείς φορείς έγκρισης καλλυντικών προϊόντων.

 

Καθώς πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα θα ήμασταν ευγνώμονες για την επικοινωνία του συγκεκριμένου ΠΜΣ προς τα μέλη του συλλόγου σας, καθώς και λοιπούς ενδιαφερόμενους. Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, αν υπάρχει δυνατότητα, να προωθηθούν λίστες στοιχείων επικοινωνίας των μελών σας για μια πιο εξατομικευμένη ενημέρωση. Τέλος, θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα η προώθηση του προγράμματος στα δικά σας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδεικτικές πληροφορίες για τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω.

Κατάλυση από μεταλλικά σύμπλοκα – Μηχανισμοί – Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται ότι οι παρουσιάσεις των εργασιών στα πλαίσια του κατ’ επιλογήν μαθήματος ΄Κατάλυση από μεταλλικά σύμπλοκα – Μηχανισμοί’ θα γίνουν μετά τη γραπτή εξέταση στις 23/6 τις ώρες 11:00 – 13:00.

Οι Διδάσκοντες,

Καθ. Α. Τσίπης

Καθ. Μ. Λουλούδη

ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ‘ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ’ ΚΑΙ ‘ΦΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ’

Η εξέταση των μαθημάτων ‘ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ’ και ‘ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ’

θα γίνει την Πέμπτη (30-6-2022)  και ώρα 5-8μμ στο Αμφ.2.

Ο διδάσκων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

Οι παρουσιάσεις των Πτυχιακών Εργασιών στη Βιοχημεία θα γίνουν την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στις 10:00. Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν την Πτυχιακή τους να αποστείλουν μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 το μεσημέρι τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ΑΜ), όνομα επιβλέποντα και τίτλο εργασίας στο email: atselep@uoi.gr. Η αποστολή των στοιχείων είναι απαραίτητη προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα και να οριστεί η αίθουσα παρουσίασης των εργασιών.

Από το Εργαστήριο Βιοχημείας

 

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930