Ειδικότερα η νέα απόφαση για τη διαδικασία εφαρμογής του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό των ΑΕΙ., προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, είναι υποχρεωτικός για τις ακόλουθες κατη- γορίες:

α) φοιτητές του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας, που πραγματοποιούν κλινικές ασκήσεις,

β) φοιτητές του τελευταίου έτους και επί πτυχίω και μεταπτυχιακοί φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου σε όλα τα Τμήματα/Σχολές, που πραγ-ματοποιούν πρακτική άσκηση με φυσική παρουσία από 10.5.2021,

γ) φοιτητές του πέμπτου και έκτου έτους, καθώς και επί πτυχίω των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Ιατρικής, που πραγματοποιούν κλινική άσκηση από 15.5.2021,

δ) φοιτητές του τελευταίου έτους και επί πτυχίω και μεταπτυχιακοί φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου σε όλα τα Τμήματα/Σχολές, που πραγματοποιούν κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις με φυσική παρουσία από 15.5.2021. Στις ασκήσεις αυτές περιλαμβάνονται και μαθήματα αθλητικών εφαρμογών (πρακτικών μαθημάτων) σε Τμήματα/Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ατομικά και ομαδικά εργαστηριακά μαθήματα στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και των εφαρμοσμένων εργαστηρίων τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ασκήσεις πεδίου και ασκήσεις υπαίθρου,

ε) μέλη του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και μέλη του εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.), του ειδικού τεχνικού εργαστηριακού προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.).

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 4 ΕΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ