Επιλογή Σελίδας

“Το British Council αναζητά τον νέο επιστήμονα που θα ξεχωρίσει για το πάθος του και για την επικοινωνιακή του δεινότητα και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο διεθνή τελικό! Ο διαγωνισμός FameLab 2021, που διοργανώνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το HUB Science τα τελευταία 14 χρόνια, έχει αναδείξει και έχει προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης σε δεκάδες νέους και ταλαντούχους επιστήμονες. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και τα Ιωάννινα είναι οι τέσσερις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη προκριματική διαδικασία και θα αναδείξουν αυτούς που θα περάσουν στον ελληνικό τελικό.

Ποια είναι όμως η διαδικασία; Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει αυτούς που θα συνεχίσουν στον μεγάλο τελικό τον Μάιο.

Ο προκριματικός των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 σε ψηφιακή μορφή, στο πλαίσιο του Ioannina Science Festival. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.britishcouncil.gr/en/famelab.

Βραβεία

Ο νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο International FameLab 2021. Ο διεθνής τελικός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cheltenham Science Festival και φέτος θα έχει μια αποκλειστικά ψηφιακή μορφή.

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στους προκριματικούς γύρους θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία από Βρετανούς experts. Παράλληλα, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ioannina Science Festival”